lördag 13 augusti 2011

God morgon!

Nu har Micke jobbat sin första vecka, och det verkar bara ha gått bra (och han har hittat en "normal" toa :) Jag har vart med vår ayi och handlat för första gången. I ett stort matvaruhus, typ som Coop. Fast livligare. Och med underliga lukter (särskilt där de står och slaktar köttslamsor och fiskhuvuden...)..Tar nog ett bra tag innan man lär sig hitta, var ju inte så organiserat direkt. Mjölken stod där. Yoghurten där. Oj, skulle ha ägg också, fanns på andra halvan av affären (kändes det som). Sen tillbaka för att leta bröd. Och så kutade man runt, lite stressigt. Naturligtvis hade jag glömt påsar också (i Kina får man ha med sig sånt själv, eller köpa stora typ tygpåsar för nästan 10 spänn), så det fick jag köpa. Igen...Men, Robin höll sig iaf lugn den 1,5 timman det tog.

Sen så har vi även provat en äkta kina-restaurang, var bara vi långnäsor där (som en kollega kallade oss nordbor), men oj vad mumsigt det var!
Mumsigt värre!

Robin har förresten hamnat i "varför"-åldern. Puh! Är änna liiiite frustrerande att få höra "varför, varför" hela dagarna, ex; Micke behöver en kniv för att skära i osten. Robin; " Pappa, varför hämtar du kniven?". Micke; "Jag måste skära i osten". Robin; "Varför då?". Micke; "För att få minder bitar". Robin; "Varför?". Micke"; För det blir lättare och godare då". Robin; "Varför?"....osv osv.... :)

Lillen har även hamnat i killar gör si och tjejer så-åldern. Ex; "Mamma, där får bara killar sitta. Tjejer får sitta där." Eller; "Mamma, på fredagar får man äta chips! Fast, tjejer får bara äta en chips. Jag och pappa får äta två. För killar gillar ju att vräka i sig." hihihi.


Provade att äta ägg i morse. Hm, gör jag nog inte igen, väldigt skum smak på gulan...Undrans om det går igenom sen i bak-och matlagning?!

Nä, nu ska vi iväg och shoppa lite. Är himla varmt ute som vanligt. Var redan 32 grader kl åtta i morse och solen skiner. Här gör man ju tvärtom, dvs håller sig inomhus när det är fint och soligt väder...

Pussokramar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar