tisdag 1 november 2011

Halloween och en prins!

Hej på er!

Så har Halloween-helgen varit över. Kära nån vad Robin sett fram emot detta (vi köpte ju en tiger/lejon-dräkt åt honom för ca 2 veckor sedan, kan säga att han haft på sig denna nästan varje dag!), och så mysigt det blev:) Här på Shanghai Racquet Club hade de nämligen anordnat ett mycket trevligt firande för barnen; först en massa aktiviteter på klubbhuset och efter det en middag. Sist blev det så klart (till Robins stora förtjusning) dags att "Trick-or Treat-a". Då gick barnen i ordnade grupper (var runt 100 barn!!) runt här bland husen tillsammans m ngra föräldrar och en gruppledare, och samlade godis. Vi avslutade sedan det hele med en öl i baren och godis till vår lille tiger :) Som om inte detta vore nog, så fick de igår även ta med sig ngt att klä ut sig till (gissa Robins...) till skolan, plus att de skulle mumsa på lite snacks. Minsann. Inte vad man är vid vid från det, vid denna tid, mörka Sverige. Idag har vi 23 grader och sol förresten ;)
Robin är snart ett läskigt lejon:)

Sminkdags!

Förra veckan var det invigning av en ny byggnad på Robins skola. Prins Andrew fr England gjorde oss den äran med ett besök, han skulle klippa invigningbandet. Alla barnen hade varsin flagga och verkade se fram emot att få träffa en riktig prins. Dock fick alla först vänta i ca 25 min (stackars de små, men, de stod duktigt och väntade...), tills han swischade förbi i en bil... Han höll sedan till inne i skolan där bara vissa fick träffa honom. Ännu lite senare gick han äntligen ut på den nya skolgården och klippte bandet, och då fick vi se honom (fast jag undrar om inte barnen kanske trodde att han skulle ha både krona och mantel ;) .

De minsta barnen slapp dock denna väntan och fick istället en välbehövlig fika, tror inte de brydde sig så mycket om en halv nonchalant prins....Robin mumsade i alla fall glatt i sig den ena smörgåsen efter den andra :)


Just det, Robin har just ritat sin första huvud-foting (eller vad de nu kallas), här kommer en bild på denna. Den vänstra gubben är enl Robin "very hao" och den högra "bu hao" ("hao" betyder på kinesiska "bra" och "bu" betyder "inte", dvs en glad och en lessen :):)
Kramis från Kina :)

1 kommentar:

  1. Det var fantastiska sminkningar =-D, kan tro att ni hade det bra... Jag undrar bara vart den andra halvan av " en halv nonchalant prins " kan ha varit... ;-) dessutom borde han haft krona och cape.

    SvaraRadera