torsdag 10 november 2011

Mindre än en månad kvar till första advent:):)

Hej på er!

Nu är det inte långt kvar tll 1:a advent:) Vi var på IKEA och inhandlade lite mer julpynt förra helgen, till vår stora glädje så hade de fått in en massa vinglögg! Inte Blossa, men vaddå, vi är såååå glada så ändå!! Tänk, glögg här i Kina :) De hade t om påsar med mandel och russin färdiga!
Dessvärre skall de ju (eller, de har redan börjat dra ner) sluta sälja allt som inte är närproducerat här i Kina. För dyrt med tull osv. Så,  Kalles Kaviar, Ahlgrens Bilar mm kommer försvinna. Endast sådant med Ikea Food-märke går alltså bra. Tråkigt. Hoppas det löser sig på något vis! Vi hamstrade iaf kaviar när vi var där (bilarna var dock slut, stackars Robin...). Men, de hade som sagt ändå glögg (IKEA Food-märke), gissa om Micke plockade ner ett antal i korgen :) Annars är det ju inte så mycket julkänsla här än, runt 18 grader har de varit senaste tiden. Undrar när det vänder. Men! Vi är förberedda, köpte ju mysiga vinterjackor mm för länge sen:)

Har haft ett första "kvartsamtal" med Robins fröken på skolan imorse. Var dock bara 10 minuter, så det hanns inte direkt med så mycket. Men, sammanfattningsvis så går det jättebra för lillen i skolan.
Robin i skolan, med tillhörande skoltröja:)
Han utvecklas, pratar massor, förstår, trivs i poolen (de har ju simning 1gång/veckan, inomhuspool i skolan:), och sjunger i massor. De lärde sig t ex några nursery rhymes i förra veckan som alla hade som mönster att det är 5 st, t ex grodor, som sedan försvinner en efter en. Gissa om Robin kan dessa, och STÄNDIGT sjunger dem :) hahahha, låter så gulligt när det kommer ut engelska visor ur hans mun:) Han lär sig även kinesiska förstås, här kommer en liten film (han ville INTE vara med, ha överseende med bilden på tomma pannkakstallrikar, hihii) där han räknar från 1-10 på kinesiska.

Just det, vi har hittat en kinesisk sajt där man bl a kan köpa lego till lite billigare pris. Vi köpte så klart lite till Robin i julklapp, men, Micke köpte även ett teknik-legopaket till sig själv. En unimog (eller hur det nu stavas, är visst nån slags bil :), den är redan snart färdigbyggd. Jajaja, man behöver kanske inte undra var Robin fått sitt stora legointresse ifrån...hahaha!
Lego freak:)


Hoppas allt är bra med er alla,

kram kram!

3 kommentarer:

  1. Bara ni väntar med att dricka glöggen! ;)
    Här är det tydligen den varmaste hösten på länge, dvs, det är inte snö någonstans än utan bara grått. Jag längtar också efter 1:a Advent!

    Jättefin bild på Robin! Han börjar ju bli stor! Attans vilken sötnos.

    När vi kommer är det Robin som får vara tolk :D

    Kramar!
    //Lena

    SvaraRadera
  2. Underbart att läsa dina inlägg:) Han har blivit så himla stor, tänk en trespråkig unge:))) Mer filmer åt bloggläsarna tack!! Saknar er här i gråa svedala men vi ses ju på skypen då & då- lovely! Vad har ni för adress? Du kan väl skicka medd med den på fejan tack! Nu är d bara dryga 2 månader tills vi ses! Tjoflöjt! Ska kolla hotellet, hade du bokat? Vill du ha en roommate så delar vi? Eller vill du bo själv? Puss&kärlek ♥♥♥

    SvaraRadera
  3. Roligt att det artar sig så bra för er.
    Nu ser vi fram mot julskildringar från Mittens Rike.
    Har man börjar julskylta i det största kommunistiska (och officiellt ateistiska)landet i världen?
    Finns det någon tomte där?
    Julkrubbor?
    Hälsningar från Lena o LG i 7an

    SvaraRadera