torsdag 15 december 2011

Julsaker:)

Hej svejs!

I förrgår var det lucia, men det firas ju tråkigt nog ej här. Som tur är för mina grabbar, så lussar jag ju traditionsenligt för dem på luciamorgonen. Robin tittade nyvaket men med tindrade ögon på medans jag sjöng och serverade pepparkakor och muffins (som han iofs slängde sig över, var väl kanske dem han var ute efter...),  Jag satte sedan så klart även på en luciakonsert på datorn till frukost, och Robin lyssnade glatt på de fina sångerna. Tråkigt att det ej firas här. Men, vi lyssnade vidare på kvällen samtidigt som granen kläddes:)
Lucia-mys vid frukostbordet
Robin har dekorerat taket   :)
Vi har förresten varit på julbord också! Förr-förra helgen anordnades detta av Svenska Klubben här i Shanghai. Många svenskar var där, och himla trevligt var det. Maten kanske inte var direkt på topp (den uppskurna julskinkan t ex såg mest ut som ett gäng fettslamsor...), men oj vad trevligt att få sitta ned och lyssna på julsånger samtidigt som man åt och drack och språkades med andra svenskar:)
Tomten kom så klart även på besök, och Robin berättade duktigt vad han hette samt yttrade ett svagt "yeees" när tomten frågade om han varit snäll:):)
På väg till julbordet, vilket skulle äga rum inne
på ett snajsigt hotell.

Wohoo, julbord!

Snart dags för mat:)

Många svenskar var där:)

Jo, så var det en svensk, en dansk en norsk och en tysk...(och Bellman;)  som förra helgen var ute på tjejmiddag (är så häftigt med alla olika nationaliteter här:) Vi hade bokat bord på Kagen, en supermysig restaurang där kocken steker på maten framför en. Vi valde en buffé där vi fick välja allt vi ville inkl fri öl och dricka för 260 spänn, gissa om vi gick lös på köttet, oj så mumsigt :)
Vår kock

Flamberar lite:)

Minsann, vi hittade t om en liten julmarknad på väg hem!
Aaaaah, saknar Sverige o allt julmys där!!
Tänkte avsluta detta jul-iga inlägg med lite bilder från den årliga julshowen, som i förra veckan utspelades på Robins skola. Vi föräldrar var inbjudna till skolans aula en tidig morgon, och fick där avnjuta de allra minsta (2-4år) barnens julshow. Ojojoj, så söta och duktiga alla var :) inte ett öga var torrt kan jag säga...! Robins klass (Butterflies) var alla klädda i brunt, de skulle representera en åsna. Temat var nämligen sagan om Maria och Josef och den lilla åsnan. Oj, vad duktiga de var! Och stilla satt de! I nästan 40 minuter! Well done!
Den gulligaste åsnan sitter längst bak;)

Så duktiga de var:) och allt gick smidigt fast de bytte platser
några gånger...




På väg ut

Då var de dags att gå tillbaka til klassrummet,
här på BISS går man i raaaaka led!
Just det, vi hade lite adventsmys i söndags; en massa ljus var tända och på stereon spelades julsångerna varmt. Härlig julstämning tyckte jag och Micke, så vi frågade Robin om han gillar julen? "Jaaaa", det positiva svaret kom snabbt. Då frågade vi, "Visst gillar du julen för att det nu är så himla mysigt med alla tända ljus osv?" Blixtsnabbt svar från Robin; "Nähä, det är för att då kommer tomten med en massa julklappar till mig"!! Så det så :)

3 kommentarer:

  1. vad go du är som lussar!! Bra initiativ!
    Den där restaurangen får vi nog göra ett besök vid när vi kommer :D

    Nu tycker jag att julkänslan har infunnit sig, trots att vi inte har någon snö än. Jag har ju dock garanterat julsnö eftersom vi ska till Trysil. Måste bara ringa o kolla så att de visar Kalle i Norge :) .... en jul utan Kalle är ju en halv jul. Då måste det laddas ner innan!

    //Lena

    SvaraRadera
  2. :) Jag var och tittade på Erinas Luciatåg på Holken. Fiiint!! Bra att du håller på traditionen eran. Kram Julshowen, mmm tänk om man fått se den. Jag ska ju jobba hela julhelgen så jag tänkte ta med farfar på julbord i Norrstrandskyrkan, så blir det jul för oss också, haha. Varma kramar, farmor

    SvaraRadera
  3. God Jul och Gott Nytt År på er:) Följer bloggen troget, alltid så kul att läsa hur ni har det där på andra sidan!! Jättekramar Daniela

    SvaraRadera