onsdag 7 december 2011

Snart 3:a advent :)

Hej på er!

Sitter i soffan med en god kopp kaffe (Ikea), "bara" 15 grader idag och regnet öser ner. Inte direkt julstämning ute, men, det vänder fort här, till helgen skall det visst gå ner till bara några få plusgrader.

Förra torsdagen var jag och ett gäng Volvo-fruar ute på mysig restaurang, vi käkade gott och tjötade en massa. Men det var allt en skum restaurang, fast på ett fräsigt vis:) När vi väl hittade rätt gatunummer (för på den bleka fasaden fanns inga skyltar eller lampor o knappt ngra fönster), och knatade några få trappsteg upp, så fanns där fanns endast två stängda ståldörrar. En på vardera sida, dock utan vare sig handtag eller skyltar. Rakt framför oss en grå vägg med några hål som lyste svagt. Vi tryckte lite på dörrarna och knackade (för vi hörde ändå något svagt sorlande), men inget hände. Då kommer en uteliggare vi passerat på väg upp och mumlar ngt osammanhängande. Han kör in handen in ett av de 9 hålen och...vips...ena dörren skjuts upp! Där är ju ingången till restaurangen! Tydligen skulle man med det 3-siffriga bokningsnumret vi fått, köra in handen i rätt hål och i rätt ordning. Och vips så åker då dörren upp. Hahahha, det kunde man ju listat ut, inte! :):)
De nio hålen

Vy från andra våningen

Glatt gäng:)

Toadörren på insidan, låstes med en sådan häringa regel.


Ölglaset hade rund botten, så det fick man
därför ha i en liten behållare.
Bra alkoholmätare:)


Sen när väl ölen glidit ned, så gällde det att hitta till toaletten. Bara gråa dörrar överallt, utan skyltar. Till slut hittade vi tre dörrar, men de gick ej att öppna?! Då märkte vi att man ej skulle dra i dörrhandtagen, utan trycka in dörren på motsatta sidan. Logiskt igen :)

Bakade förresten lussekatter förra veckan, med mandelmassa i; mumma!!!!

Nej, nu ska jag snart bege mig för att hämta lill-grisen, han har ju bara 1,5 vecka kvar innan jullovet tar vid. Då ska vi myyyyyysa:) Tänkte faktiskt passa på och ta en tur upp till Mickes jobb och hälsa på, han jobbar ju några dagar till innan jul. Ska bli intressant!
Får cykla försiktigt till skolan, löven är ju snor-hala här. Ett evighetsjobb här förresten, kineserna går dagana i ända (med sopkvastar de gjort själva, av lite olika sorters kvistar...) och sopar undan löven. Snacka om otacksamt jobb... Kraaam på er!!


Sopa, sopa, sopa...trallalala varje dag....
Här i området finns inga sopbilar, istället kommer en liten man
och lastar sin cykel full med all bråte...

1 kommentar:

  1. Intressanta, roliga och trevliga iakttagelser från denna främmande miljö. Bravo!

    Lena o LG på 7an

    SvaraRadera