onsdag 27 juni 2012

Midsommar i Shanghai

Hej på er!

Så där ja, då har man firat midsommar i Shanghai, och oj, vad mysigt vi hade! Vi var säkert 40-50 svenska familjer som tagit gräsmattan här på området i besittning. Alla tog med sig lite att äta, och sedan radades allt upp på ett utplockat bord. Gissa om det var många sillburkar från IKEA på plats:)
En del av matbordet.




Musmig silltallrik!
Lagom tills vi skulle äta så började det att regna lite. Men, vi svenskar är ju så vana vid detta, så vi fällde bara upp våra medhavda paraplyer och åt glatt vidare. Efter maten var det dags att sätta upp midsommarstången, vi hade en gammal parasollpinne som bas, och sedan var det att bygga vidare.
Lite kubb innan dansen.

Så var det dags att bygga midsommarstång!
När stången var färdigklädd så kunde dansen börja, (och då hade även regnet slutat) , vi fick t om gitarrkomp av två duktiga herrar;)
Robin tyckte det var jätteskoj att dansa runt stången, och jag såg att han sken upp då han kände igen låtarna (jag hade ju övat alla midsommarlåtar med honom innan, som den duktiga mamma man är;) , dagen efter frågade han om vi inte kunde dansa runt stången igen:)
"små grodorna, små grodorna"

"så göra vi när vi tvättar våra kläder..."
Alla var så himla duktiga på att sjunga med och dansa, måste ha sett roligt ut (särskilt Små grodorna, hahahaa!) för våra icke-svenska grannar. Gissa om vi hade åskådare på balkongerna, de undrade nog verkligen vad vi pysslade med...Och så många barn, med blommor i sitt hår:)
Några av barnen!

Närbild på de glada:)
Hoppas ni alla också fick en härlig midsommar, kramar från oss!
Vår glade midsommarkille (som hade valt gult och blått:)

Fin krans:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar