måndag 11 juni 2012

Hetta i Shanghai!

God morgon!

Ännu en dag med superfuktigt och hett väder, puh.....Är lite jobbigt tycker jag när det är runt 33 grader, det känns liksom som ännu varmare när det är så pass fuktigt. Man hinner inte gå många meter förrän svetten rinner i pannan. Gissa om jag hellre sitter inne med ac:n på i en sval och skön lägenhet:)
Snart skall även regnperioden börja här, den är visst lite försenad (brukar vara i juni månad). Då kan det tydligen komma en hel del riktigt enorma oväder, med så mycket regn på en ggn, att vattnet inte ens hinner rinna undan (dvs, upp till knäna nästan!)! Minsann, nästan så jag längar efter lite urladdningar nu när vädret vart lite mjäkigt den senaste tiden (lär jag få äta upp sen...).
Var ju Sveriges nationaldag i förra veckan, och gissa om man blir lite patriotisk här borta! Många av svenskarna hade fina Sverige-dräkter på sina barn, men eftersom vi inte har någon sådan, så fick det bli en gul och blå skjorta i stället. Robin var jättestolt och berättade glatt för fröknarna varför han hade en just gul och blå skjorta denna dag (annars så har de ju alltid skoltröjor i blått).
Robin på morgonen i sin fina skjorta (de börjar alltid skoldagen med att skriva sina
namn på en bricka, för att sedan hänga upp dem).
Annars så fortsätter vår nedräkning inför Sverige-hemfärden den 6 juli. T om Robin är exalterad och lyser som en sol när vi berättar att det inte är långt kvar nu (kan iofs bero på att jag ibland skuttar omkring och tjoar att det snart är dags för Sverige;)
Har förresten märkt att vår son gillar att rita!  Inte så ofta man ser honom sitta still här hemma;), men ibland så dyker det plötsligt upp saker som han har ritat själv. Jag hade ingen aning om att han kunde rita gubbar mm, hahhaa, så här kommer ett litet axplock från vår "konstnär" :)
Detta är enl Robin en läskig gubbe med långa tänder...

Oj, hamnade på snedden. Men iaf, enl Robin är detta en gubbe som kissar:)
Målad på skolan.
Robin senaste (igår efter frukosten); är enl honom
en gubbe i profil med ett adamsäpple:)
Igår så var vi ute och käkade brunch med några andra svenskar. En svensk tjej här i området hade tipsat om en mysig restaurang inne i stan, men, hon hade nog inte förväntat sig att vi skulle bli så många! Hihi, vi blev säkert runt 30 vuxna och 20 barn:) Som sagt, det där med sammanhållningen mellan oss svenskar är nog viktigare än man tror så här på andra sidan jordklotet...!
Några av fruarna...:)

Några av männen :)

Herr o fru.

Som tur var fanns en barnhörna med mysiga kuddar och en teve,
där de kunde varva ner lite  (japp, han e lite svettig:)

Några som hade med sig en liten bebis, ville ha ngt för henne att sitta i,
så då kom de dragandes med denna kinesiska...ähm....barnstol....
Ha det så bra så länge, om cirka tre veckor så flyger vi hemför sommaren :) woohoooo!
Avslutar med en bild på far och son, de var så söta i sina kläder:)
Fast, svårt att få Robin att vara med på bild, det gillar han inte!
Men, hann nästan!:)
Kram på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar