måndag 15 april 2013

Massor av bilder:)

God morgon!

Idag skiner solen och det ska upp mot 30 grader här i Shanghai, härligt! Men, det är nog lite varmare än normalt idag, för enl prognosen kommer medeltempen snart ligga på runt 20-25 grader (vilket ju också är superskönt) . Jag är bara glad så länge de superheta och fuktiga dagarna håller sig undan!

Mycket har hänt här annars, vi har alla tre fyllt år, det var International Week på Robins skola och vi har varit på ett äkta kinesiskt bröllop. Kommer därför lägga in en hel del bilder idag, håll till godo!

Vi börjar med den internationella veckan, som avslutades med den sedvanliga paraden på Robins skola.
Vi hade ju fått tips om ett ställe där de kunde sy upp en speciell svensk dräkt, så det fixade vi så klart till Robin. Gissa om han sedan var nöjd när han fick ta på sig denna och gå i paraden, han viftade rakryggat och högt med den svenska flaggan och såg så himla stolt ut:) man blev änna lite tårögd...

Robin och klasskompisen Lena fr Belgien
myser innan det är dags för paraden:)

Italien tågar in.
Indiens tur.

Svenskarna tågar stolt in!

Många svenskar är det på Robins skola:)

Ännu fler:)

De mindre barnen tågade in klassvis.
Flaggan högt:)


Stolt Robin:)

Vår sötnos:)

Sedan var vi som sagt bjudna på kinesiskt bröllop, en kollega till Micke gifte sig och vi drog alla tre in till en fint hotell inne i stan. Själva vigsel-ceremonin hade ägt rum tidigare på dagen och nu var det alltså dags för den stora festen. Många var inbjudna (det är hög status här att ha många inbjudna), och det var lite mer som en show med mycket musik (det byttes säkert låtar 50 ggr!) och galna tävlingar blandat med lite allvar och många tal.
Brudparet innan festen började.
Först kom brudgummen ensam in på podiet till tonerna av lite rockigare låt och alla applåderade. Sedan skred den vackra bruden in, eskorterad av sina föräldrar (lite allvarligare här, en långsam klassisk låt spelades). Mamman och pappan hjälpte henne på med slöjan, bruden kramade om dem och gick sedan allvarligt fram till sin blivande make. Precis innan hon kom fram vände hon sig om och vinkade farväl till sina föräldrar (kan säga att tårarna rann ner för hennes kinder, för att inte tala om på mina! Ett sådant talande och känsligt ögonblick!).

Brudparet gick sedan tillsammans längst fram till scenen och det blev många tal och skålar. En video visades också med bilder från när de båda var bebisar fram till idag. Allt sköttes av en frenetisk kines som var någon typ av DJ/toastmaster, han pladdrade nog hela tiden i sin mikrofon. Synd bara att vi ej förstod ett enda ord;)
På slutet gick brudparet runt och skålade med varje bord (och många bord var det), och till seden här hör att man alltid dricker upp HELA sitt glas. Såg att brudgummen först i början hade litegrann i sitt glas, men det blev snabbt svårare när gästerna dessutom först fyllde på hans glas. Till bredden....Han var nog inte så pigg dagen efter;)

Brudparet
Brudparet tillsammans med sina föräldrar. Tror bruden bytte
kläder tre gånger!




Glada gäster:)
Den 3 april var det så dags för Robins femårsdag, han hade längtat länge kan jag säga;) Tyvärr så låg hans stora dag mitt i påsklovet, så det var inte många familjer som var hemma. Men, det blev ändå ett litet men glatt gäng som kom hit för att fira honom (kan iofs villigt erkänna att det var rätt skönt med bara fem barn. Rätt lagom faktiskt, höggravid som man ju ändå är...)
Efter frukosten var det dags att leka lite med presenterna.
Otippat nog så fick han b la lite lego,
denna gång i form av Spounge Bob Square pants:)
Det glada gänget! Observera en mumsande Micke i
bakgrunden, hahaa, han trodde nog inte han skulle synas:)




























Det hela avslutades med en sedvanlig fiskdamm:)
Just det ja, sedan så har vi ju blitt med lägenhet:) Vi som var inriktade på ett litet hus/radhus...Men, med hjälp av vår gamla mäklare, så fick vi plötsligt en dag tips om denna kanonlägenhet på Eriksberg (vi måste på något vis haft kvar Eriksberg i våra hjärtan:), och då kunde vi ju inte hejda oss! Lägenheten ligger lite högre upp än var vi bodde tidigare, närmare Älvsborgbron, och är en 5:a på hela 144 kvm. Våning fyra av fyra, med utsikt över Eriksbergs-kranen, Göteborg och vattnet:) Själva huset är som en fyrkant, med en mysig innergård på insidan, där det bl a finns lite träd och sandlådor. Perfekt att släppa ut de små där! Välkomna att hälsa på sedan i augusti:):) Här kommer lite bilder på vår nya bostad;
Här är huset (det bruna) våra 7 fönster är högst upp,
ovanför balkongerna som är näst längst bort.


Terassen som ligger mot innergården.

Vårt sovrum.

Köket.

Vardagsrummet.

Lite av utsikten fr v-rummet.
Planlösningen!
Så där ja, nu tänkte som vanligt avsluta med lite gravidsnack- och bilder. Nu på torsdag går jag in i vecka 36, dvs bara en månad kvar nu!! Känns jättekort tycker jag, särskilt som ju Robin kom två veckor tidigare. Plus att får så mycket sammandragningar, för nästan ingenting, och det har pågått ett tag nu...Så, vi får se när hon behagar att vilja komma ut. Hade varit häftigt om hon kommer ut den 13 maj, för då har just Linn namnsdag! Och så ser jag helst att lilla Linn inte kommer ut från mitten av vecka 20, för den veckan är det Eurovision Song Contest semifinaler och den stora finalen på lördagen! Ajabajja!

Ha det gott alla, kramar!

Denna bild tog jag den 2 april.

Magbild nr 2 från 2 april! Kanske är jag lite större idag,
men det får ni i så fall se i nästa avsnitt, orkar inte springa
uppför alla trappor och ta en bild nu;)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar