måndag 24 juni 2013

Snart hemfärd:)

Hej på er!

Har ej kunnat blogga på ett tag, då det ju hänt lite saker här :) Lilla Linn kom till världen den 8 maj (två veckor för tidigt, precis som sin storebror), 53 cm lång och 3640g tung. Fick bli kejsarsnitt då hon låg med "the sunny side up", dvs hon hade ansiktet riktat mer uppåt, och hade på så vis fastnat lite.
Men, allt gick bra, och jag fick enligt rutin vara kvar några extra dagar på sjukhuset.
8 maj på kvällen, Linn vilar på mitt bröst:)

1 dag gammal.

Besök av pappa och storebror, fast Robin var
nog mer intresserad av teven..:)
Nu är Linn 1,5 månad och växer så det knakar, vi har nästan döpt om henne till hungran, för oj vad hon gillar att smaska bröstmjölk:) Hon vaknar varje natt vid två och sedan vid fem, och när hon vaknar vid två så är hon så hungrig att jag knappt hinner vika undan behån...!
Och vad tycker Robin om sin lillasyster? Tja, än så länge registrerar han mest att hon är här. Han vågar inte riktigt vara för nära henne ännu, utan är lite lagomt reserverad, har på sin höjd klappat på hennes ena fot och gett henne nappen;) 
Hallå storebror!
Vi är i alla fall glada att vi snart skall åka hem till Sverige, tänk så skönt att kunna gå ut med Linn i vagnen i den friska luften, utan att behöva kolla appen om luften är okej! Eller att kunna bada henne ordentligt, utan att behöva oroa sig för att hon får in det äckliga Kina-vattnet i munnen! Jag bara längtar efter att kunna gå upp mitt i natten och slurpa i mig kallt vatten direkt från kran (utan att som här behöva traska ner hela långa vägen till köket-om man nu glömt vattenglaset-vilket man ju ofta har-och hälla upp ett glas från vattenbehållaren och sen traska hela vägen tillbaka) , att kunna köpa och laga så mycket god mat, utan att behöva oroa sig för hur mycket konstiga gifter och hormoner som finns gömda i maten. Ett exempel, i jordgubbarna så sprutar de i så mycket tillväxthormoner att (och detta är sant!) en 7-årig flicka fick mens efter att hon ätit jordgubbar här under en längre tid!! Crazy!! Vi ska verkligen vara glada för hur bra vi har det i Sverige, det tänker man kanske inte på förrän man kommer därifrån under en längre period. 
Ja jag vet, det låter som om jag är lite trött på Kina och inte alls trivts här, vilket jag ändå har. Vi har verkligen haft en otrolig förmån som fått vara med om detta äventyr:) Men, det beror säkert på att min hjärna sedan länge ställt in sig på att vi snart ska flytta hem till Sverige, och då stör man sig liksom på allt här. Hjärnan är så att säga redan i Sverige, och vill ha hem resten av kroppen så fort som möjligt:)

Vad har hänt annars då? Tja, Robin går t ex sista veckan i sin engelska skola nu, och de har en massa bus och kalas att se fram emot dessa sista dagar. I morgon har de visst avlsutningsfest hela dagen, med en massa skoj aktiviteter:) Fredagen är skolan stängd, så på torsdag är hans allra sista dag. Och som han har lärt sig i denna suveräna skola, han kan ju reda läsa och skriva någorlunda, och engelskan är praktiskt taget flytande. Om man får skryta lite;)
En övning från skolan, bra jobbat vår lille 5-åring!
Sedan har Robin varit på en massa födelsedagskalas, antar att de som fyller år under sommarlovet passar på att ha dem nu i juni. Men, bara kul för Robin (och för oss, vi får ju några timmars egen-tid då:)
Roligt med clowner:) Här kör man på stort med sådant, och hoppborgar mm!

Imponerad Robin, HUR gör han...hihiihii:)
Är förresten både för-och nackdelar med att Robin redan kan läsa, han snappar ju upp allting från teven och böcker mm, så man kan ju inte längre komma med en vit lögn om man skulle behöva, då han själv kan läsa om det stämmer, hihihi! En annan rolig grej, i förra veckan satt han och kollade på teve, och då kom det upp en text med något om en "phone". Han läste högt "phone" och sprang sedan raskt iväg och hämtade en kort vi har ståendes från vår semester i Thailand. På ramen runt om står det "Phi Phi Island Phuket", och han förklarade, att på engelska uttalade man detta som "fi fi island fucket", eftersom "ph" låter som "f"! Vilket han ljudade högt och tydligt, hahahha gissa om jag satte äppeljuicen i halsen och började asgarva:):) Detta borde jag säkert inte ha gjort, för nu läste han det bara ännu högre och tydligare, fi fi island FUCKET, fi fi island FUCKET...:):)Men, det lät bara så otroligt kul, så det var änna svårt att låta bli! Hehehe om han bara visste:)
Vår tok:)
Annars håller vi som bäst på (sorry, mest Micke som håller på, jag, denna mjölkkossa, sitter mest och måste amma...) att packa och packa och fixa med allt som behöver fixas. Är ju en HEL del som måste fixas, och kan det krångla så gör det gärna det. Men, nu har vi i alla fall äntligen Linns pass färdigt (INTE tack vare det svenska, totalt inkompetenta konsultatet direkt..."oj, faxen har varit sönder i flera dagar, oj, hon har varit sjuk en vecka osv osv) och i början av juli kommer flyttfirman hit och packar och kör i väg våra saker. Gäller att noga tänka efter och planera vilka saker vi behöver direkt i Sverige och vilka vi kan vänta med, då det vi inte packar och tar med på flyget själva, hamnar i containern på båten som kommer fram först någon ggn i september!

Igår eftermiddag kom förresten juni månads första riktiga åskväder. Juni räknas ju som Shanghais regnmånad, eller mögelmånad som många även kallar den. Men, fram till igår så har det knappt regnat någonting, bara lite småskvättar här och där. Micke och Robin hade cyklat iväg för lite pappa-son-tid och skulle käka på en restaurang här i närheten. När de drog var det som vanligt väldigt varmt (runt 30 grader) och fuktigt, och med en jämngrå himmel. Knappt en timma senare brakade ovädret loss, och de hade ju inte tagit med några regnkläder...Ännu en timma senare ringer det på dörren och två dyblöta killar står flinandes i dörröppningen. Mikael hade susat fram på cykeln, och swischat igenom de största pölarna, med Robin där bak som skrikit av skratt i det varma regnet:) Gissa om kineserna hade stirrat på dem:):)
Man får passa på att busa lite i regnet när
man ändå är genomblöt:)

Två dyngblöta men glada killar:)
Nej, nu var det visst dags att amma igen.....Pussokram och ha en go vecka!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar