tisdag 6 mars 2012

Två dagar kvar!!! ;)

Hej igen!

Som utlovat kommer här en lite rapport, från snabbtågsfärden:)
Vi begav oss som sagt ut till flygplatsen i helgen, där ena hållplatsen för världens snabbast tåg, Maglev (= magnetisk levitation), ligger.  Maglev rusar fram mellan flyplatsen och en station lite längre bort, en åktid på närmare bestämt 9 minuter. Tåget kör lite olika fort beroende på vilken tid på dagen det är. Vi passade så klart på att ta tåget när det skulle gå som allra snabbast, dvs 430 km/h!! Det var häftigt, om än en lite kort upplevelse. Kändes inte riktigt att det gick så fort som det ändå gjorde, men man hörde på ljudet att det gick undan. Och det var änna lite läskigt när det lutade (kraftigt!) i svängarna...När tåget sedan saktade ner och "puttrade" på i ca 300km/h ett tag, så kändes det nästan lite långsamt, hahaha! Lite bilder:)
Maglev framifrån, snajsigt:)

Maglev igen.

Så här suddigt såg det ut när man tittade ut i farten...närå:)

Wooohooo, vi kom upp i 431km/h!
Annars har det inte hänt så mycket, förutom att vädret varit superkasst länge nu. Regn och grått och trist. Förra veckan hade vi t om värsta åskvädret här, huj vad blixtarna ven över himlen! Men, idag ser vi alla fall solen bakom diset :) hoppas det är på väg att vända!
Jo, på onsdag är det visst World Maths Day. Det ska uppmärksammas i Robin skola så klart. De kommer bl a att ha en t-shirt tävling, där de vill att vi föräldrar tillsammans med barnen ska designa deras egen t-shirt. Med temat matematik så klart. Vi hjälpte därför Robin med att måla och kladda i söndags. På baksidan målade dessutom Micke nån matematisk formel, Fubbajatchi eller vad 17 karln hette som kom på den;)
Koncentrerad Micke:)
Ha de gött så hörs vi snart, kram!

3 kommentarer:

  1. Fibonacci Mia, fast gubben hette iofs Leonardo of Pisa ;)
    Vad fint han målar! Kan tänka mig att det tog en liten stund med det projektet.
    Vi kanske får ta en åktur med Maglev när vi kommer. SJ:s goodsvagnar verkar inte riktigt kunna mäta sig, o man ska nog inte hålla andan till man får se något sådant i Sverige.
    Kram! /Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaa, just det, SÅ var det han hette:) Ja, tröjan blev verkligen jättefin, Robin var sååå stolt:) Duktig pappa!

      Radera
  2. Roligt att höra om det snabba tåget.
    Men hur blir det när sonen en gång ska ut på pensionärsutflykt? Hur fort kan det då gå, månntro?
    Formel på tröjan: Varför inte skriva: 2+2=4? Frågetecknet måste med. För dessa tankar finns ju idag.
    Lena och Lars-Gunnar i 7an i Landet där tågen står stilla om det snöar.

    SvaraRadera