måndag 19 november 2012

Tjenis på er!

Sitter här i mysdress med en god kopp koffein-fritt te och goda pepparkakor. Ute är det ca 8 grader idag, men det känns lite kallare iom att det är så fuktigt och rått i luften. Som gjort för denna fikapaus alltså:)
Är ju så glad att jag kan äta och dricka detta förresten, har just märkt att även dessa två saker går bra!
Även igår kunde jag förvånande nog äta något annat än smörgåsar (woohoo!!), då vi åkte till en restaurant inne i stan. För er som inte vet, så är dumplings en slags tunna degknyten, oftast innehållande lite kött och grönsaker. Man doppar sedan dessa i en blandning med ingefära, soja och vinäger. Gott!

(oops, hamnade på sniskan, och sorry att den visst bidde lite suddig)
Detta är iaf den instruktion vi fick, så man vet hur man äter
dessa dumplings bäst:) Supermumsigt är det!
Jag mådde nämligen plötsligt så mycket bättre igår och hade en hel massa ny energi, så vi tänkte att vi skulle prova allas vår favorit-dumplings-restaurant:)
Var lite läskigt när vi satt där vid bordet ändå, smakade försiktigt på några räk-dumplings och stekt ris med ägg och räkor. Långt till toaletten var det, och en hel massa folk överallt. Minuterna gick, och, minsann!! Det gick!! Inget hände! Då restaurangen låg i ett stort köpcenter, så passade vi efteråt på att promenera runt lite. För säkerhets skull tog vi en paus på ett fik, och då smaskade jag även i mig en chokladbulle. Lika bra att fortsätta äta ju! Döm om vår allas förvåning när dagen fortsatte i samma goda anda, på kvällen var jag så pigg att jag hoppade runt som en tok under tandborstningen (borde inte du vara trött nu, undrade Micke förvånat men glatt:) Vi hoppas nu alla att det är på väg att vända. Håll tummarna!!

Just det, vi fick reda på resultatet från sjukhuset i lördags! Vi tog ju ett sk Kubb/Nupp-test, där de kollar hur bebisen mår samt mäter hur hög/låg sannolikheten är för att få en bebis med Downs Syndrome. Man får en siffra som visar på denna sannolikhet plus att läkaren berättar om vad han anser. I vårat fall så var risken 1/2863, dvs en väldigt låg risk. Så, alla värden såg bra ut och bebisen var frisk och kry. Vad skönt! Här en bild från ultraljudet då (vecka 13) på det lilla krypet;

Lite svårt att se kanske, men krypet ligger med huvudet till höger
och benen upp till vänster:)
Jo, eftersom vi åker på julsemester till Thailand den 22 dec, så tänkte vi fira julen här lite tidigare, kanske den 20:e eller 21:a. Så slipper vi släpa med julklappar mm fram och tillbaka (vi tar dock med nån liten present till Robin, som han kan få öppna på julafton:). Därav måste vi ju (va tråkigt;) börja med julpyntandet rätt snart...tänkte därför få upp allt nu till helgen. DET ska bli mysigt:) Okej, vi fuskbörjade även med glöggen för några dagar sedan, men det var ju bara för att kolla så att den var ok och så..:):)

Vi började förresten gårdagen med en snabb tripp till Media Markt (enda stället som verkar ha dammsugarpåsar här...), och på en våning hade de en massa musikinstrument. Till Robins stora glädje så fick man prova trumseten, gissa om han gick loss:) Avslutar därför detta inlägg med en bild på vår drum-hero, ha en go vecka, kramar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar