måndag 12 september 2011

Utflykt i Shanghai, och en massa bilder :)

Hej hopp!

Sorry att jag ej skrivit på länge, men det har vart så mycket med lägenheten (vi ska nämligen flytta två trappor upp!) och med mitt pluggande (läser ju mandarin på distans nu, hå och hej vad det går...eller inte....) och allt annat....Puh, men här kommer i alla fall en liten statusrapport!

Här i Shanghai är det fortfarande varmt, 29 grader idag och vindstilla, puh, grabbarna drog till poolen medans jag pluggade (jag har dessutom just åkt på en förkylning :(
I helgen tyckte vi i alla fall att det var dags för en lite tripp in till Shanghai city; vi besökte bl. a  deras "gamla stan" och kikade där in ett gammalt tempel. Lite svårt att gå med vagnen (varför tog vi med oss den?!), men med lite lyft här och var så gick det bra ändå. Robin hade jättekul, och han börjar verkligen bli van med alla kineser som trängs. Tidigare ville han mest sitta i vagnen och stängde in sig om det blev för trångt, men nu går han gladeligen hand i hand och strosar runt :)
Liten kille:)

Lite bilder från utflykten kanske;
Micke busar med Robin vid guldfiskarna:)
Bäst att akta alla fingrar....nån har visst vart oförsiktig...


Tittut!
På lördagskvällen bidde det middag på vårat favvo-dumplingsställe inne i XinTianDi (ett mysigt område med en massa restaunger och affärer), mums! När ni kommer hit och hälsar på så ska ni få prova, är så himla gott! 
Två gamar ;)

Tack för maten:)













Senare på kvällen ville vi inte riktigt gå hem, var ju så ljummet och stilla i luften (fast klockan ändå var närmare åtta) och fullt med folk på uteserveringarna. Nej minsann, det fick bli en avslutande drink på en mysig bar.

Svetto-son har allvarligt snack med farsan :)

Vem vill gå hem nu?! Inte jag!

Avslutningsvis. Som vanligt så väcker vår lille blondie en hel del uppseende, men han bryr sig som tur är inte riktigt lika mycket längre. Men, när vi så satt där vid bordet och myste, så dök det så klart snart fram ett gäng kineser med sina kameror, då räckte det även för Robin. Han tog därför tag i vår kamera och fotade dem istället, hahahhaa, där fick dom :) Nedan en bild som Robin själv tog :)
Robin ger igen!

Nä, nu är det la dags att krypa till kojs, vi hörs snart igen, pussokramar!


3 kommentarer:

  1. Haha! Bra gjort Robin!
    Ser ut som att ni hade en mycket bra helg!
    Kramar /Lena

    SvaraRadera
  2. Stort grattis till Robin för denna verkligt utmärkta bild!Den visar verkligen hur han upplevde situationen!
    Men även Dina bilder skäms inte för sig. Skildrar vardagslivet, inte några tråkiga "titta här jag har varit här"- bilder. Liksom Dina trevliga kommentarer till den shanghajiska vardagen.
    Lena och Lars-Gunnar på 7an

    SvaraRadera
  3. Smart drag Robin :)) Kul med alla kort. Ni ser ut att må bra!! Kram på er, Farmor Pier

    SvaraRadera